Hiustenhoitoa vastuullisesti & kestävästi

Lähes jokainen kiinnittää nykyisin huomiota kulutusvalintoihinsa. Myös hiustenhoidossa voi noudattaa kestävän kehityksen periaatteita hankkimalla tuotteita, jotka on vastuullisesti tuotettu.

Ihmisten tullessa yhä tietoisemmaksi ympäristöstä ja omista kulutusvalinnoistaan sekä näiden kahden suhteesta on selvää, että kysyntä myös vastuullisesti tuotetuille ja ympäristöystävällisille kosmetiikkatuotteille on valtavaa, ja että se tulee seuraavina vuosina vain kasvamaan entisestään. Orgaanisten, vegaanisten ja vastuullisesti tuotettujen tuotteiden suosio kasvaa jatkuvasti ja on jo merkittävä osa useiden ihmisten elämänkatsomusta.

eettiset hiustuotteet


Myös kauneusalalla näkyvät tämän ilmiön mukanaan tuomat odotukset: yrityksiltä odotetaan läpinäkyvyyttä ja kestävää kehitystä tukevaa toimintaa sekä innovaatioita, jotka tukevat eettisiä ja vastuullisia arvoja. Useat hiuskosmetiikan valmistajat ottavatkin nykyisin ympäristötekijät huomioon ja on upeaa, että ympäristön hyvinvointia jokainen voi edesauttaa omilla valinnoillaan. Alta voit lukea esimerkkejä siitä, miten hiustuotebrändit huomioivat ympäristön ja kestävän kehityksen toiminnassaan.

LAKMÈ

Lakmèn pääarvoihin kuuluu tuottaa vastuullisesti tuotettuja ja luonnollisia hiustuotteita, tinkimättä kuitenkaan niiden laadusta ja tehokkuudesta. Vastuullisuus on huomioitu tuotteiden elinkaaressa aina raaka-aineiden hankkimisesta tuotantoon, pakkauksesta käyttöön ja kierrätykseen saakka.

luonnonmukainen hiustenhoito

Lakmè TEKNIA Organic Balance on sarja laadukkaita kampaamotuotteita, joka on samaan aikaan vastuullisesti tuotettua ja pääosin (tuotteesta riippuen 93%-99%) luonnollisista raaka-aineista valmistettua, tiedostavaa ja inspiroivaa kauneutta. Lakmèn tuotteet valmistetaan poikkeuksellisella tavalla innovatiivisessa energiaa ja vettä säästävässä tuotantolaitoksessa.

Ilmansaasteiden ja UV -säteilyn myötä jokaisen pitäisi myös huolehtia hiustensa suojaamisesta, sillä ne altistuvat edellä mainituille rasitteille erityisen paljon. Ympäristön saasteet ja aurinko asettavat hiukset jatkuvaan rasitukseen, jota voidaan ehkäistä ja hoitaa kosteuttamalla sekä suojaamalla hiuksia rutiininomaisesti seerumien ja öljyjen avulla. Esimerkiksi Lakmèn Full Defense -tuotteet antavat hiuksille tehokkaan suojan ympäristön saasteita vastaan: ne suojaavat hiuksia ympäristön saasteilta jopa 83% ja vapailta radikaaleilta 24%.

IdHAIR Elements Xclusive

IdHAIR Elements Xclusive on valikoima kauniita ja ylellisiä hiustuotteita, jotka ovat täydellisessä harmoniassa luonnon kanssa. Tanskan rannikkoseudulta inspiraationsa saanut tuotelinja on pakattu kauniisiin, pohjoismaista designia edustaviin pakkauksiin, joiden valmistuksessa on käytetty lähes 100% kierrätettyä materiaalia. Tuotteet sisältävät runsaasti luonnosta poimittuja raaka-aineita ja lähes kaikki sarjan tuotteet on valmistettu Ruotsissa. Tuotteet eivät sisällä sulfaatteja, yleisimpiä allergisoivia hajusteita eivätkä parabeeneja – lisäksi hoitotuotteet ovat täysin vegaanisia ja gluteenittomia.

ympäristöystävälliset hiustuotteet

Tuotteiden pakkauksissa käytetään kierrätettyä muovia aina kuin mahdollista. Tavoitteena on vähentää muovintuotantoa, mutta tähän tarvitaan myös apua tuotteen käyttäjältä - tyhjät pullot tulisi palauttaa muovinkeräykseen. 

Pakkaukset on valmistettu Euroopassa, mikä takaa, että pakkausten valmistuksessa on noudatettu kaikkia EU:n ympäristövaatimuksia. Kuljetusmatkat tehtaalle ovat lyhyempia ja päästöt pienempiä. Koska pakkaukset on tehty kierrätetyistä materiaaleista, niiden sävy voi hieman vaihdella - aivan kuten värit luonnossakin.

L`anza:

L`anza uskoo, että hiustenhoito on hiusten kauniina ja terveenä pitämisen lisäksi myös maapallon pitämistä kauniina ja terveenä. L`anzan tuotteet ja kattavat vihreät periaatteet ajavat kestävää kehitystä lukuisten ohjelmien, toimintojen ja aloitteiden kautta.

luonnonsuojelu hiustenhoito

Kasviperäiset ainesosat tuotteisiin kerätään luonnosta ja valitaan ainoastaan kestävistä sademetsistä ja viidakoista. Valitut sademetsäalueet ovat sellaisia, jotka tukevat kestävän kehityksen toteutumista. Kestävä kehitys huomioidaan myös pakkauksissa, jotka ovat kierrätettäviä. 

L´anzan tuotteet ovat Cruelty Free ja tuotteita testataan ainoastaan ihmisillä, jotka niitä kuluttavat. Tuotteissa noudatetaan kansainvälisiä standardeja puhtaan ilman takaamiseksi, eivätkä tuotteet sisällä tarpeettomia kemikaaleja tai lisäaineita, kuten parabeeneja.