5 asiaa, jotka treenatessa kannattaa hiuksiin liittyen huomioida

Yksi suurimmista 2010 –luvun megatrendeistä on hyvinvointi. Monen elämään kuuluukin tärkeänä osana liikunta, ja kaupat pursuavat urheiluvaatteita sekä -ravinteita. Mutta mitä kannattaisi ottaa huomioon hiuksia ajatellen kun treenaa?
1. Treenin yhteydessä erittyvä hiki saattaa haurastuttaa hiuksia. Siksi treenin jälkeen olisikin hyvä laittaa hiusten pituuksiin ja latvoihin hoitavaa öljyä, jos aikaa hiustenpesulle ei ole.
Moroccanoil Gym Kit
2. Vaihtele hiusten kiinnityskohtaa. Jos pidät hiuksia kiinni treenatessa, muista vaihdella kiinnityksen paikkaa. Jos hiukset on aina kiinnitetty samaan kohtaan, ne alkavat ajan myötä kulumaan ja katkeamaan siitä kohdasta, jossa hiuslenkki tai -klipsi on kiinni. Erityisesti lettikampaukset ovat hyviä treenatessa, sillä ne ovat hellävaraisia. (HUOM: Tsekkaa blogistamme ohjeet erilaisiin letteihin.)
3. Aina ei ole aikaa pestä hiuksia, ja jos hiukset ovat värjätty, voi jokapäiväinen pesu haalistuttaa hiusvärin nopeasti. Yksi hyvä keino pitää välipäivä hiustenpesusta on suihkuttaa niihin kuivashampoota, joka imee hiuksista talia. Kun kuivashampoon harjaa pois, hiukset näyttävät jälleen raikkaalta.
hiustenhoito salilla
4. Pese välillä pelkällä hoitoaineella. Jos joudut pesemään hiuksiasi paljon, kokeile pestä niitä välillä pelkällä hoitoaineella. Hoitoaineella pesu on hellävaraisempaa, mutta hiukset puhdistuvat myös sillä, koska se sisältää hoitavien ainesosien lisäksi peseviä ainesosia. Erityisesti Moroccanoil Curl Cleansing Conditioner on tähän tarkoitukseen loistava, sillä se on hellävarainen shampoon ja hoitoaineen yhdistelmä, joka puhdistaa hiukset treenin jälkeen hiestä ja samalla hoitaa sekä selvittää hiuksia jättäen ne kiiltäväksi. Nimestään huolimatta tuote sopii loistavasti kaikenlaisille hiustyypeille.
5. Juo tarpeeksi vettä. Vedenjuonti on todella tärkeää hyvinvoinnin, mutta myös hiusten kannalta! Jos vedenjuonti on liian vähäistä, hiuksista tulee helposti kuivat, hauraat ja ohuet.
Moroccanoil Gym tuotepaketti
Moroccanoil Gym Kit -pakkauksesta löydät laadukkaan setin salille tarvittavia tuotteita hiuksia ajatellen. Moroccanoil –vesipullon (600ml) sisällä on Moroccanoil Dry Shampoo –kuivashampoo (65ml) sekä Moroccanoil Treatment-öljy (25ml). Setistä on saatavilla kaksi versiota: brunette ja blonde. Brunette -setissä kuivashampoo on tummille hiuksille tarkoitettua ruskeaa kuivashampoota, kun taas blonde -setissä vaaleaa. Blonde -setissä on Treatment -öljyn Light –versio eli öljy on väriltään vaaleampaa, eikä se aiheuta värjäymiä vaaleisiin hiuksiin.
Vinkki: Jos sinulla on menoa suoraan salilta, ovat miniraudat käteviä hiustenlaittoon. Esimerkiksi minisuoristusraudalla  tai minikihartimella muotoilet hiukset vaivattoasti ja ne mahtuvat pienempäänkin laukkuun helposti mukaan!
MinisuoristusrautaMinikiharrin
Teksti ja kuvat: Juni