Hiustenpidennysten ABC

1. Valitse pidennystekniikka & hiusten pituus

Valitse itsellesi sopivin pidennystekniikka. Haluaisitko pitkäaikaiset pidennykset, joka kestävät hiuksissa muutaman kuukauden vai väliaikaiset pidennykset, jotka voi ottaa iltaisin pois ja laittaa päähän silloin kun siltä tuntuu?


Jos pidät hiuksia paljon kiinni, sopivat pitkäaikaisista pidennyksistä sinettipidennykset sinulle paremmin ja väliaikaisista klipsipidennykset. Sen sijaan, jos pidät hiuksia paljon auki ja suosit nopeita tekniikoita, ovat teippipidennys tai väliaikainen SwiftHair sinulle oikea valinta. Toki teippi- ja sinettipidennyksiä voi myös yhdistää ja SwiftHair –pidennystä ja klipsejä voi käyttää samaan aikaan. Pitkäaikaisia pidennyksiä laitattaessa valitse aina koulutettu ammattilainen.


Valitse myös itsellesi sopivin pituus. Hiustenpidennyksiä on saatavilla useissa eri mitoissa, esimerkiksi BLONG -pidennyksissä vaihtoehtoina ovat 30cm, 45cm ja 60cm.

 Alla olevan kuvan avulla pituus on hieman helpompi hahmottaa:


Hiustenpidennysten pituus

2. Valitse oikea sävy

Valitse pidennyshiusten väri niin, ettei sinun tarvitse alkaa värjäämään niitä. Pidennyshiusta ei suositella värjättäväksi, sillä se saattaa vaurioitua siitä todella pahasti – värjää siis mieluummin omat hiuksesi pidennyshiusten värisiksi.
Elävän värin luomiseksi voit joko ostaa valmiiksi raidoitettuja tai liukuvärjättyjä pidennyksiä tai räätälöidä täysin oman värisi sekoittelemalla eri sävyjä keskenään.
Vaaleanpunaiset sinettipidennykset

3. Hoida pidennyksiäsi oikein

Pidennysten hoidossa olennaista on niiden harjaaminen ja selvittäminen useita kertoja päivässä. Suositeltavaa olisikin hankkia laadukas pidennysharja, jonka harjakset sopivat pidennyshiukselle erinomaisesti. Muista letittää hiukset aina yöksi, jottei takkuja pääse syntymään.
Aidosta hiuksesta tehtyä pidennyshiusta voi suoristaa muotoiluraudalla ja se on jopa suositeltavaa. Suihkuta alle kuitenkin aina lämpösuojasuihketta, jotta rauta ei revi ja polta hiuksia.
Seerumit ja öljyt ovat myös olennainen osa pidennysten hoitoa: hiustenpidennyksiin ei erity luonnollisia hiuspohjan öljyjä samalla tavalla kuin omiin hiuksiin, joten ne tarvitsevat runsaasti lisäkosteutusta. Seerumin tai öljyn avulla saat myös pehmeyttä ja kiiltoa hiuksiin ja selvittäminenkin on paljon helpompaa. Myös hiusten sähköisyyttä voi talvella estää lisäämällä seerumia kuiviin hiuksiin.
Hiustenpidennysten hoito

 4. Pese pidennyksesi oikein

Jokainen, joka satsaa laadukkaisiin hiustenpidennyksiin haluaa varmasti, että ne myös pysyvät hyvässä kunnossa. Hiustenpidennykset tulisi pestä AINA vain niille suunnatuilla tuotteilla! Pesutuotteilla on huomattava vaikutus pidennysten kuntoon, sillä väärillä tuotteilla pestynä hiukset voivat ikään kuin ”räjähtää”. Esimerkiksi BLONG Perfect -sarja  on erinomainen pidennysten pesuun. Älä koskaan pese pidennyshiusta tuotteilla jotka sisältävät rakennepaikkaavia, tuuheuttavia tai syväpuhdistavia ainesosia tai runsaasti alkoholia. Ptkäaikaisten pidennysten, kuten teippi- ja sinettipidennysten kiinnityskohtaan ei saa koskaan käyttää öljypohjaisia tuotteita, koska tällöin kiinnitys voi irrota.

Älä pese hiuksia liian usein: korkeintaan 3 kertaa viikossa on sopiva määrä. Vaahdota shampoo varovasti ja hellävaraisesti hiuspohjaan. Käytä hoitoainetta pituuksiin ja latvoihin, mutta älä kiinnityskohtiin.
Hyvät pidennysten hoitotuotteet

5. Huolla pidennyksesi säännöllisesti

Jotta hiustenpidennyksen kiinnitykset eivät vahingoittasi omia hiuksiasi, muista huollattaa ne tietyin aikavälein. Jos sinulla on teippipidennykset, sopiva huoltoväli on 1,5- 2 kuukautta. Jos sinulla on sinettipidennykset, huoltoväli voi olla 2- 3 kuukautta ja osa sineteistä voidaan huollon yhteydessä myös vaihtaa.
Pidennysten huolto

6. Nauti uusista hiuksistasi

Huolellisesti tehty hiustenpidennys on kaunis, luonnollinen ja huoleton. Uuteen hiustyyliin kannattaakin kokeilla erilaisia kampauksia, kuten lettejä ja puolinutturoita, sillä lopputulokset ovat näyttävämpiä!
Jos haluat korostaa kampauksessasi jotakin yksityiskohtaa vaikkapa juhlissa, voit lisätä siihen muutamia klipsiraitoja tai tehdä hiustesi joukkoon kestävämmän tehosteväriosion muutamalla sinetti- tai  teippiosiolla.
Nauti hiustenpidennyksistäsi

 


You may also like

Katso kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post