Apua hiuspohjan kutinaan

Hiuspohjan hoito
Hiuspohjan kutina saattaa ärsyttää talvella, kun sisäilma on lämmityksen vuoksi kuivempaa ja hattuja on pakko käyttää ilmojen viiletessä. Kutinasta ei kannata kuitenkaan pitkään kärsiä, sillä monesti kuivuudesta johtuva kutina on saatavissa kuriin oikeilla hiuspohjan hoitotuotteilla, jotka helpottavat ärsytystä heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Shampoo hiuspohjan kutinaan

Monesti kutinan syynä ei ole perinteisen käsityksen mukainen hilse, vaan hiuspohjan kuivuus joka aiheuttaa kutinaa. Pahimmillaan kuiva hiuspohja saattaa halkeilla ja päänahan raapiminen pahentaa vielä oireita. Tässä vaiheessa päänahka kaipaa hellää puhdistusta ja kosteutta. Shampooksi kannattaa valita päänahalle suunniteltu, rauhoittava ja tasapainottava shampoo. Sen tarkoitus on puhdistaa hiuspohja hellästi niin että se samalla jättää hiuspohjaan kosteuttavia ainesosia, jotka suojaavat ja estävät kosteutta haihtumasta pesun jälkeen. Meidän ehdoton suosikkimme, jota emme tarpeeksi voi ylistää on L´anzan Healing Remedy shampoo. 
Tervan ja yrttien maskuliinista tuoksua - ei kiitos. Hiuspohjalle suunnitellussa shampoossa on mieto ja hedelmäinen tuoksu, johon ei kyllästy helposti ja joka sopii niin naisille kuin miehillekin. Se on koostumukseltaan kermainen ja tekee hiuksiin runsaan vaahdon. Muistathan että kaksoispesu on järkevää silloin kuin käytät runsaammin muotoilutuotteita tai pesukertojen välissä on useita päiviä! Tällöin hiukset kannattaa kostuttaa ensin runsaasti ja aloittaa pesu pienellä määrällä shampoota. Saatat tällöin huomata että shampoon levittäminen kauttaaltaan on hankalampaa, jolloin toinen pesukerta huuhtelun jälkeen taas pienellä määrällä shampoota puhdistaa hiuspohjan tehokkaammin, kuin suuren määrän käyttö yhdellä kertaa. Näin saat myös tuotteet kestämään käytössä pidempää.
hiuspohjaa hoitava shampoo
 

Mikä hoitoaine hiuspohjalle?

Normaalikuntoiset hiukset ja hiuspohja eivät vaadi hoitoainetta tyveen saakka, mutta ärsyyntyneen hiuspohjan kohdalla poishuuhdeltavalla hoitoaineella voidaan sekä kosteuttaa hiuspohjaa että selvittää takkuja. Hiuspohjan hoitoaine on ainesosiltaan erilainen kuin perinteinen hoitoaine, jolloin käyttäessä sitä suoraan päänahkaan ei tarvitse pelätä että lopputulos muistuttaa lehmännuolemaa kampausta. Hiuspohja saa siitä ravinteita samalla kun hiuksiin tulee lisää luonnollista kiiltoa ja niiden selvittäminen on helpompaa pesun jälkeen. Jos haluat pestä hiuksesi päivittäin, voit kokeilla myös shampoopesun skippaamista välillä pelkällä hoitoaineella joka raikastaa hiuspohjan. Tutustu L´anzan Healing Remedy hoitoaineeseen tästä.
 hiuspohjaa hoitava hoitoaine
 

Suojaa hiuspohjalle pesujen välissä

Kun hiuspohja on puhdistettu ja hoidettu hellävaraisesti, halutaan siihen tehokas suoja ulkoisia ärsytyksiä ja ilmastoa vastaan. Hiuspohjalle suunniteltu hiuksiin jätettävä hoitoneste rauhoittaa kutinaa heti ensimmäisellä käyttökerralla! Se on tarkoitus suihkuttaa suoraan hiuspohjaan ja jättää se suojaamaan ihoa. Pesun jälkeen nosta käsin suuria osioita hiuksista, jolloin pääset tähtäämään hoitonesteen suihkeen suoraan hiuspohjaan. Suihkuta suihketta 15cm päästä hiuspohjasta ja levitä se tasaisemmin vielä hieromalla kevyesti hiuspohjaa tältä kohtaa. Hoitoneste ei anna pitoa tai tunnu hiuksissa - se ainoastaan kuivuttuaan nopeasti rauhoittaa kutinaa ja jättää päänahkaan miellyttävän tunteen. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan L´anzan Healing Remedy hoitonestettä.

hoitoneste hiuspohjalle

Miten pitkään hiuspohjan tuotteita kannattaa käyttää?

Hiuspohjan tuotteita kannattaa käyttää kokonaisen tuotteen verran, eli voit käyttää ostamasi tuote loppuun ja sen jälkeen siirtyä taas muihin suosikkituotteisiisi. Mikään ei kuitenkaan estä sinua käyttämästä hiuspohjan tuotteita jatkuvasti, sillä ne ongelman ratkaisun jälkeen ylläpitävät hiuspohjan tasapainoa myös jatkossa. Nämä hiuspohjan tuotteet toimivat hyvin myös käsitellyissä hiuksissa, eli ne eivät haalista hiusväriäsi ennenaikaisesti.
 

You may also like

Katso kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post