Hiustenpidennystekniikat

Hiustenpidennyksellä tarkoitetaan lisäkehiusta, joka kiinnitetään omiin hiuksiin lisäpituuden tai paksuuden aikaansaamiseksi. Riippuen kiinnitystekniikasta pidennys voi säilyä hiuksissa jopa useita kuukausia ja hiuksia voidaan pestä sekä muotoilla omien hiusten tavoin.

Käytetyimpiä pidennystekniikoita ovat sinetti- ja teippipidennykset sekä lyhytaikaiseen käyttöön suunnitellut siima- ja klipsipidennykset. Pidennys voidaan kiinnittää myös ompelutekniikalla, solmittavalla sinettitekniikalla tai Microring - rengassineteillä. Tekniikka valitaan oman hiuksen ja pidennystarpeen perusteella, oikein tehtynä hiustenpidennys on luonnollisen näköinen eikä tekniikkaa näy hiuksista ulospäin.

Klipsipidennykset

Klipsipidennys on helppo ja nopea kiinnittää itse hiuksiin, niinä päivinä kun haluat näyttävyyttä hiuksiisi. Klipsit kiinnitetään omien hiusten kevyesti tupeerattuun tyveen. Omia hiuksia otetaan klipsejä vastaavalta leveydeltä, osio tupeerataan, klipsit aukaistaan ja asetellaan paikalleen, jonka jälkeen klipsi napsautetaan kiinni.  Klipsit otetaan aina pois hiuksista omien hiusten pesun tai yön ajaksi. Silloin tällöin käytettynä ja pidennyshiusten hoitotuotteilla hoidettuna klipsihiukset säilyvät kauniina useita vuosia. Pidennykseen tarvitset yhden klipsipidennyspaketin, erityisen paksuihin hiuksiin kaksi pakettia.

Klipsipidennyksen edut ja haasteet

+ Helppo kiinnittää
+ Voidaan käyttää myös hiuksen raidoitukseen
+ Osa klipsipidennyksistä voidaan muokata myös teippipidennykseksi, kuten Multiway
+ - Kiinnitetään päivittäin
- Jokapäiväisessä käytössä tupeeraus voi heikentää omia hiuksia
- Laitossa tarvitset hyvän peilin, jolla näet hiukset myös takaa
- Laitossa tarvitset hieman sorminäppäryyttä
- Omien hiusten tulee olla vähintään olkapäille kokopään luonnollisen näköiseen pidennykseen

Siimapidennys

Siimapidennys on nopein tapa saada runsautta ja pituutta hiuksiin. Pidennyksessä on hiusnauha, joka kiertää hiuksien sivu-ja takaosan läpinäkyvän siiman kiinnittäessä ne etuosasta painovoiman avulla. Pidennys on ympyränmuotoinen ja jää omien hiusten väliin hieman nuppiluun alle. Pidennys laitetaan muutamassa minuutissa asettamalla se ensin auki olevien omien hiusten päälle. Tämän jälkeen omia hiuksia nostetaan sen päälle piikkikamman avulla, jolloin siima tuntuu painottomalta mutta napakalta. Siimapidennys otetaan aina hiuksista pesun tai yön ajaksi pois kevyesti nostamalla. Se on hellävaraisin markkinoilla oleva menetelmä, joka kestää käytössä oikein hoidettuna useita vuosia.

Siimapidennyksen edut ja haasteet

+ Nopein pidennysmenetelmä
+ Ei vahingoita omia hiuksia
+ Ei painontunnetta hiuspohjassa
+ Ei vaadi erityistä sorminäppäryyttä
+ - Kiinnitetään päivittäin
+ - Yhdellä pidennyksellä saadaan kevyesti tuuheutta hiuksiin
- Omien hiusten tulee olla olkapäille jotta näyttää luonnolliselta

Sinettipidennys

Sinettipidennyksessä muutamien grammojen painoinen kapea hiusosio kiinnitetään saman paksuiseen omien hiusten määrään keratiiniliiman avulla. Sinettihiuksen päässä on valmiiksi keratiininen sinetti joka sulatetaan pidennyskolvin avulla, hius asetetaan haluttuun omaan suortuvaan ja osio pyöritetään pieneksi riisin muotoiseksi sen jäähtyessä. Valmis sinetti on kova ja kestää pesua sekä harjaamista pitäen pidennyshiuksen sisällään. Hiuksia voidaan tuuheuttaa tai pidentää riippuen laitettavasta sinettien määrästä. Tuuhennukseen sinettiosioita tulee n. 20-40 kpl ja kokopään pidennykseen 80-100 kpl. Pidennys huolletaan 3-4 kuukauden välein, jolloin vanhoja sinettejä irroitetaan ja ne voidaan korvata uusilla. Vanhoja sinettejä on poistettava, sillä niiden tyviosaan jäävät tänä aikana luonnollisesti pudonneet hiukset, jotka eivät pääse muuten irtoamaan osiosta vaan alkavat kietoutumaan osion tyvelle. Hiusten hoitoon tarvitset pidennyksille suunnitellut hoitotuotteet.

Sinettipidennykset edut ja haasteet

+ Hiuksia voi harjata suoraan tyvestä omien tapaan joustavalla harjalla
+ Korkeat kampaukset kuten ponnarit ovat kauniita pienten sinettien suuntautuessa mihin kampaus suuntaan vain haluat
+ Erittäin luonnollisen näköinen koska osiot ovat pieniä
+ Voidaan kiinnittää lyhyempään hiukseen
+ - Kiinnitetään useiden kuukausien ajaksi
- Laittoon tarvitset asiansa tuntevan laittajan
- Laitto vie aikaa useita tunteja
- Hiuksia tulee harjata päivittäin ja letittää hiukset yön ajaksi

 

Teippipidennys
teippipidennys 

Teippipidennyksessä hiukset on kiinnitetty kapeaan hiusnauhaan, joka kiinnitetään omien hiusten tyviosaan pidennysteipin avulla. Kaksi samanlevyistä 3-10 cm osiota kiinnitetään päällekkäin, omien hiusten jäädessä osion väliin. Kahteen teippihiusosioon kiinnitetään erillinen kaksipuolinen teippi, joilla ne kiinnittyvät vastakappaleina toisiinsa. Omia hiuksia tulee osiossa olla oikea määrä, jolloin teippi kiinnittyy napakasti ja kestää hiusten harjaamisen sekä pesun pitäen osion paikallaan. Hiuksia voidaan tuuhentaa yhdellä teippihiusosiolla ja kokopään pidennykseen hiuksia vaaditaan yleensä 2 pakettia. Määrä riippuu omien hiustesi paksuudesta sekä pidennyksen tarpeesta. Mitä lyhyemmät omat hiuksesi ovat ja haluat pidennyksen yltävän selkään saakka, tarvitset enemmän hiuksia jotta latvaosasta saadaan runsaan näköinen.

Teippipidennystä pidetään noin 1,5 - 2 kuukautta, jonka jälkeen omat hiuksesi ovat kasvaneet muutaman sentin ja osio on näin painunut saman verran alemmas tyveltä. Tällöin pidennyksen kiinnityskohta saattaa näkyä sekä hiusten hoito on haastavampaa. Pidennys huolletaan irroittamalla teippiosiot niille tarkoitetun poistonesteen avulla. Teipit irroitetaan pidennyshiuksesta sekä hiusnauhan pohja putsataan huolellisesti. Omat hiukset voidaan myös värjätä tässä yhteydessä. Sama hius kiinnitetään uudelleen asentamalla siihen uusi pidennysteippi ja osiot kiinnitetään takaisin hiuksiin. Teippihiusta voidaan käyttää oikein hoidettunu 3 - 6 kuukautta pelkästään teippiä vaihtamalla. Pidennys vaatii hiustenpidennyksille tarkoitetut hoitotuotteet.

Teippipidennyksen edut ja haasteet

+ Voidaan harjata ja muotoilla normaaliin tapaan
+ Asennukseen kuluu aikaa vain 1-2 tuntia
+ Saadaan voimakasta runsautta hiuksiin
+ Voidaan paikata myös lyhyissä hiuksissa esimerkiksi kasvatettavia alueita
+ Voidaan käyttää useita kertoja
- Tarvitset laittoon asiantuntevan laittajan
- Hiuksia tulee harjata päivittäin ja hiukset tulee letittää yön ajaksi
- Pidennys tulee huoltaa 1,5 - 2 kuukauden välein

Ompelupidennys

Ompelupidennyksissä aitohiusnauha kiinnitetään omiin hiuksiin langan avulla. Omien hiusten väliin tehdään erittäin kapeita ja tiukkoja vaakasuuntaisia lettejä ja omia hiuksia jätetään pääliosaan, niskaan sekä osioiden väliin vapaaksi. Hiusnauhasta leikataan letin levyinen osio ja osio ommellaan neulan ja langan avulla tiukasti kiinni lettiin. Lanka sidotaan huolellisesti, jolloin osio jää napakasti siihen kiinni. Hiusnauhan tulee olla ompelupidennykseen tarkoitettu kapea ja joustava hiusnauha ja langan tulee olla hiustenpidennyksiin tarkoitettua kestävää pidennyslankaa. Pidennykseen tarvitaan aitohiusnauhaa 1 puntti ja tuuhennuksen voi tehdä pienemmällä määrällä. Ompelupidennystä voidaan käyttää noin kuukauden verran. Tällöin omien hiusten kasvaessa letti löystyy ja pidennysosiot laskeutuvat niiden mukana hieman alemmas, jolloin pidennyksen hoito voi olla haastavaa sekä kiinnitysosio näkyä tyviosasta helpommin. Pidennys poistetaan katkaisemalla langat, irroittamalla pidennyshius ja avaamalla letit. Ompelupidennyshius voidaan käyttää ja kiinnittää oikein hoidettuna useita kertoja, noin 4-6 kuukauden ajan. Aitohiusnauha voidaan muuttaa itse myös klipsipidennykseksi, ompelemalla pidennyslangan avulla irtoklipseja nauhan tyveen. Ompelupidennys vaatii hiustenpidennyksille tarkoitetut hoitotuotteet.

Ompelupidennyksen edut ja haasteet

+ Asennukseen kuluu aikaa vain 1-2 tuntia.
+ Aitohiusnauhaa voidaan käyttää useita kertoja
+ Laittoon ei tarvita laitteita, vain kampa, lanka ja neula
+ Hiusnauhaa voidaan leikata osioiksi joihin voidaan ommella klipsejä ja käyttää klipsipidennyksenä
- Kiinnitykseen tarvitset asiantuntevan laittajan
- Kiinnitettävä uudelleen reilun kuukauden välein
- Voi ensimmäisinä päivinä aiheuttaa paineen tunnetta hiuspohjassa
- Pidennystä tulee harjata päivittäin ja hiukset tulee letittää yön ajaksi

Hiustenpidennysten valintaan siis vaikuttaa millaiset omat hiuksesi ovat ja haluatko nauttia pitkistä hiuksista silloin tällöin vai pidemmän aikaa päivittäin. Pidennykset ovat perinteisen pitkän ja paksun tukan sijaan myös loistava vaihtoehto saada runsautta tai pituutta vain tiettyihin osiin hiuksissa, esimerkiksi jos olet kasvattamassa lyhyempää hiusmallia pidemmäksi ja et halua sinnitellä hiustyylien välivaiheessa pitkään. Niillä voit myös lisätä erilaisia sävyjä tai raidoituksia hiuksiin, sillä poisto on helppoa ja tällöin värjäys ei vahingoita omia hiuksiasi. Pidennykset antavat sinulle mahdollisuuden uudistaa ja leikitellä hiustyylilläsi.

Hiustenpidennysten valikoimaan voit tutustua tarkemmin sivuillamme ja autamme miellellämme jos olet kahden vaiheilla esimerkiksi sävyjen valinnan suhteen!


You may also like

Katso kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post