Hoitorutiini kuivalle hiuspohjalle

Kuva: Canva

 Tuntuuko hiuspohja erityisen kuivalta ja kutisevalta talven sekä pipokauden jälkeen? Havaitut muutokset hiuspohjassa ovat normaaleja vuodenaikojen vaihtelun myötä. Mikäli huomaat muutoksia hiuspohjassa, kannattaa muutoksia tehdä myös tuotteisiin.

Hiuspohjan kuivuus on yleinen vaiva, joka esiintyy toisilla vahvempana kuin toisilla. Oikeiden tuotteiden avulla on mahdollista saada hiuspohjan kosteustasapaino balanssiin sekä välttää kutina ja hilseily.

Kuivan hiuspohjan hoito

Kuva: Canva

Mikäli hiuspohjan käsittely on sinulle aivan uusi juttu, voit alkuun verrata hiuspohjanhoitoa kasvojenhoitoon.

Lähdetäänpä sitten liikkeelle. Mieti, kuinka monta purkkia sinun kaapistasi löytyy kasvojenhoitoon? Entä kuinka monta hiuspohjan hoitoon? NIINPÄ! Hiuspohjanhoito on yhtä tärkeää kuin ihonhoito. Käytännössä kasvojen iho jatkuu hiuspohjaan asti, eikä hiusrajalla ole mitään selkeää rajaa, jossa iho vaihtuisi hiekkatien tapaan asfalttitieksi.

Hiuspohjan kuorinta

Kuva: Canva

Miten ja millä tuotteilla hiuspohjaa kannattaisi sitten hoitaa?

Palataan takaisin kasvojen hoidon pariin ja mietitään tilannetta, jossa olet kosmetologin hellässä käsittelyssä. Ensimmäisenä kasvot putsataan meikistä ja epäpuhtauksista, jonka jälkeen kasvot kuoritaan ja kosteutetaan naamion avulla. Tämän jälkeen iho tasapainotetaan kasvovedellä ja lisätään seerumit sekä loppuvoiteet viimeistelemään hoito.

Lähdetään soveltamaan samaa hoitorutiinia kuivalle hiuspohjalle:
  1. Ensin putsataan hiuspohja shampoon avulla. Suosi kuivalle hiuspohjalle kosteuttavia ja rauhoittavia pesutuotteita.
  2. Hiuspohjan kuorinta puhdistaa epäpuhtaudet ja muotoilutuotejäämät hiuspohjasta sekä hiustupesta, jolloin hius pääsee kasvamaan paremmin. Kuorinta estää myös mahdolliset epäpuhtauksista aiheutuvat hiustupentulehdukset.
  3. Hiuspohja tasapainotetaan hoitoaineen avulla ja hiusten pituus ravitaan.
  4. Hiuspohjalle lisätään rauhoittava liuos tai seerumi. Viimeisteillään käsittely lisäämällä hiusten pituuteen kosteuttava voide tai suihkutettava hoitotuote.
 Hoitorutiini kuivalle hiuspohjalle
Kuva: Canva

 

Hiuspohjan kuorinta sopii mainiosti myös rasvoittuvalle hiuspohjalle. Tuotteiden valinnalla pystytään vaikuttamaan haluttuun lopputulokseen. Noudata aina tuotteiden käyttöohjeita, sillä esimerkiksi osa hiuspohjan seerumeista suositellaan laitettavan ennen hiustenpesua ja toiset jätetään vaikuttamaan hiuspohjaan puhdistuksen jälkeen.
 

Tuotetärpit kuivan hiuspohjan hoitoon:

Hiuspohjan kuorinta

 

Hiuspohjaa rauhoittava hoitoaine

 

Hiuspohjaa kosteuttava hoitoseerumi

 

Hiuspohjaa tasapainoittava hoitoneste


You may also like

Katso kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post