Näin käytät shampoota oikein

Hiusten peseminen shampoolla on varmasti jokaiselle tuttu rutiini. Vaikka asia tuntuu yksinkertaiselta, huomioitavia asioita on muutama, jos haluat pestä hiuksesi oikeaoppisesti.
shampoo kuplat

Kuinka valitsen hiuslaadulleni sopivimman shampoon?

Hiuslaadut ovat yksilöllisiä. Markkinoilla oleva shampoovalikoima on todella suuri ja shampoon valinta voikin tuntua ongelmalliselta. Pesutuotetta valitessa sinun tulisi keskittyä muutamaan seikkaan:
  • Millainen on hiuslaatuni?
  • Millainen on hiuspohjani?
Jos hiuspohjassasi on ongelmia, etsi shampoosta ensisijaisesti ratkaisua siihen. Esimerkiksi IdHAIR Solutions -sarjasta löydät shampoon hilseilevälle ja rasvoittuvalle hiuspohjalle ja ärtyneelle, kuivalle ja hilseilevälle hiuspohjalle sekä hiustenlähtöön. Lisäksi sarjasta löytyy mieto shampoo, joka sopii hyvin herkälle iholle.
shampoo hiuspohjan ongelmiin
Jos hiuspohjasi kunto on kuitenkin normaali, kannattaa shampoo valita hiusten tarpeiden mukaan:
Jos hiuksiasi kuvailee useampi edellä mainittu kohta, kannattaa aina huomioida ns. suuremman huomion vaativa tarve. Esimerkiksi, jos hiuksesi ovat värjätyt ja huonokuntoiset, kannattaa tuotteiden valinnassa keskittyä enemmän hiusten huonon kunnon hoitamiseen.
moroccanoil pesutuotteet

Pese hiukset shampoolla näin:

Kastele hiukset. Purista kädellesi sopiva määrä valitsemaasi shampoota. Levitä shampoo hiuksiin sormenpäillä hieroen hiuspohjaa.
Vaahdota shampoo kunnolla ja hiero samalla hiuspohjaa: tämä puhdistaa hiuksista saasteet ja tuotejämät sekä vilkastuttaa verenkiertoa, mikä vaikuttaa mm. hiusten kasvuun.
Jos shampoo ei vaahtoa kunnolla ja hiukset tuntuvat yhä likaisilta, tee ns. tuplavaahdotus, eli huuhtele shampoo pois ja toista pesu shampoolla uudestaan.
kuinka pestä hiukset oikein
Tämän jälkeen huuhtele shampoo pois ja pyyhekuivaa hiukset. Levitä hiuksiin hoitoainetta (HUOM: seuraavassa postauksessa käsitellään hoitoainetta, jos kaipaat vinkkejä myös sen käyttöön ja valintaan).
hyvä pyyhekuivaus

Vinkki hiustenpesuun:

Kannattaa muistaa pestä hiuksia myös syväpuhdistavalla shampoolla ainakin kerran kuussa. Syväpuhdistava shampoo pesee hiuksista kaiken jämähtäneen lian tehokkaasti pois. Tämä voi parantaa hiustenkasvua, sillä joskus hiustuppeen kertyy muotoilutuotteita ja saasteita niin paljon, että hius jää ikään kuin jumiin eikä pääse kasvamaan normaalisti.
Lanzan syväpuhdistava shampoo on hellävarainen ja erityisesti värjätyille hiuksille suunniteltu tuote, joka poistaa hiuksista mm. kemikaalit ja metallit.