Miten hiuksia kannattaa hoitaa kesän jälkeen?

Syksyn saapuessa kannattaa hiustenhoitoon liittyviä rutiineja muuttaa niin, että hiukset ja hiuspohja saavat riittävästi hoitoa ja kosteutusta. Kesäisin aurinko ja ympäristö aiheuttavat hiusten kuivumista, kun taas talvella kylmä pakkasilma koettelee hiuksia. Siksi kesän aiheuttamia vaurioita kannattaa pyrkiä syksyllä korjaamaan, jolloin valmistelet hiuksiasi myös talvea varten. Kokosimme alle parhaita vinkkejämme syksyisiin hiusrutiineihin.
hiustenhoito syksyllä

Syväpuhdista hiuksesi

Kaikkien hiukset kaipaavat syväpuhdistusta ajoittain, sillä hiuksiin ja hiuspohjaan kertyy ajan saatossa muotoilutuotteita ja ilmansaasteita. Hiukset saattavat muuttua epätoivotun väriseksi, kuten vihertäviksi, tai niiden pinta saattaa tuntua nihkeältä. On täysin luonnollista, että hiuksiin kertyy saasteita, sillä jatkuvassa käytössä olevan shampoon pesuteho ei riitä puhdistamaan hiuksia täysin. 
Etenkin, jos käytät paljon muotoilutuotteita, kannattaa syväpuhdistuksesta tehdä säännöllinen rutiini. Suositeltavaa olisi käyttää syväpuhdistavaa shampoota 1-2 kertaa kuukaudessa. Syväpuhdistava shampoo puhdistaa hiuksista muotoilutuotteet, saasteet, kloorin tai kovan veden aiheuttamat jäämät. Tämä saattaa parantaa hiustenkasvua, sillä myös hiustuppeen kertyy likaa ja saasteita, jolloin hius voi jäädä ikään kuin jumiin niin, ettei se pääse kasvamaan normaalisti. Huomaa kuitenkin, että syväpuhdistava shampoo saattaa irrottaa hiuksista myös hiusväriä, joten älä syväpuhdista hiuksia pian värjäyksen jälkeen.
lanzan syväpuhdistava shampoo
Lanza Clarifying Shampoo syväpuhdistaa hiukset tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Tuote on kehitetty värjätyille hiuksille ja se puhdistaa hiuksista kemikaalit, metallit ja kloorin.

Hoida ja kosteuta hiuspohjaasi

Kun ilmasto kylmenee, hiuspohja saattaa kuivua, mikä aiheuttaa mm. kutinaa. Hiuksiin jätettävä hoitoneste kosteuttaa hiuspohjan ja taltuttaa kutinan välittömästi. Hoitoneste tasapainottaa hiuspohjan toimintaa sekä auttaa ihosoluja uudistumaan.
lanza hiuspohjan hoitoneste
Lanzan Scalp Balancing Treatment on hiuspohjaan jätettävä, tasapainottava hoitoneste, joka lievittää ärsytystä välittömästi. Tuote suihkutetaan puhtaiden hiusten tyveen sekä hiuspohjalle ja jätetään hiuksiin.

Vahvista ja ravitse hiuksiasi

Syksyllä käyttöön kannattaa ottaa vahvistava ja korjaava shampoo, joka hoitaa kesän vaurioittamat hiukset. Hiuksista tulee välittömästi vahvemmat, ravitut ja helppohoitoisemmat. 
Moroccanoilin Moisture Repair Shampoo sisältää arganöljyä, joka hoitaa ja vahvistaa hiuksia sen sisältämien antioksidanttien avulla. Sopii erityisen hyvin kuiville ja vaurioituneille hiuksille.

Rakennepaikkaa

Kuten kasvot, myös hiukset tarvitsevat silloin tällöin naamion. Ideaalista olisi tehdä hiuksille tehohoito kerran viikossa, sillä se kosteuttaa, rakennepaikkaa sekä vahvistaa hiuksia. Hiuksista tulee jäntevämmän ja vahvemman tuntuiset ja kiiltävämmän sekä terveen näköiset.
idhair korjaava tehohoito
IdHAIR Elements Repair Treatment sopii kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Tehohoito tekee hiuksista vahvemmat, kiiltävämmät, ravitut ja sileämmät. Tuote on loistava syksyyn ja talveen, sillä se poistaa hiuksista pörröisyyttä. 

Suojaa ja pohjusta

Hiusöljyn käyttö on suositeltavaa kaikille hiustyypeille, etenkin kylmään vuodenaikaan, sillä tuote hoitaa ja poistaa hiuksista sähköisyyttä. Öljy kosteuttaa sekä pohjustaa hiuksia muotoilua varten. 
Hyvään hiusöljyyn kannattaa panostaa, sillä tuote tekee hiuksista helpommin käsiteltävät, kiiltävät ja hoidetut, mutta sen kanssa ei tarvitse lotrata: jo yksi pumppaus hoitoöljyä useimmiten riittää.
Moroccanoil Treatment -hoitoöljy on oikea kulttituote. Tuotetta voi käyttää hoitoon, muotoiluun sekä viimeistelyyn ja se antaa hiuksille upean tuoksun.

You may also like

Katso kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post